Select your Top Menu from wp menus

Psihiatru reținut pentru certificate de „nebunie” plătite cu mii de euro de presupuși criminali

O expertă-psihiatru din cadrul Spitalului Clinic republican de Psihiatrie a fost reținută sub bănuiala de organizare a unei scheme prin care absolvea de răspundere penală persoane acuzate de omor sau infracțiuni cu caracter sexual. Potrivit procurorilor, psihiatra ar fi acţionat în complicitate cu concubinul său, care ar fi avut rolul de mijlocitor. Pentru certificarea faptului că persoana nu ar fi avut discernământ în momentul comiterii crimei clienții plăteau, în funcție de gravitatea cazului, între patru și 20 de mii de euro.

In luna ianuarie curent , CNA a anunţat reţinerea unui bărbat din capitală, cercetat penal pentru că a pretins 20 de mii de euro de la mama unui inculpat pentru omor ca să-l scape de puşcărie. Bărbatul, care ulterior s-a dovedit a fi concubinul psihiatrei, promitea influenţarea membrilor comisiei din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ca să-l declare pe inculpat fără discernământ în momentul comiterii crimei. 

Potrivit Centrului Național Anticorupție, la această etapă au fost documentate cinci cazuri în care inculpaţi pentru diferite crime au apelat la serviciile psihiatrului. Astăzi,  au avut loc mai multe percheziții, în urma cărora psihiatrul şi unul dintre beneficiari au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Aceștia sunt bănuiţi de corupere pasivă şi, respectiv, activă. Alte patru persoane care ar fi apelat la serviciile expertului-psihiatru au statut de bănuit.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/psihiatru-retinut-pentru-certificate-de-nebunie-platite-cu-mii-de-euro-de-presupusi-criminali/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19