Select your Top Menu from wp menus

Parlamentul European a amânat alocarea a 100 milioane de euro pentru R.Moldova

Parlamentul European a amânat acordarea finanţării Republici Moldova după ce câteva grupuri politice din legislativul de la Bruxelles s-au arătat îngrijorate de situaţia de la Chişinău, informează  Radio Europa Liberă.

În luna ianuarie, Comisia Europeană a acceptat să acorde Moldovei 100 de milioane de euro sub formă de credite şi granturi în cadrul unui program de asistenta macroeconomică, dar decizia  finală urma să fie luată în această lună.

Discuţiile dintre Parlamentul European, Consiliul şi Comisia Europeană trebuiau să aibă loc pe 18 mai, pentru ca părţile ca convină asupra condiţiilor finanţării, însă aceste negocieri au fost amânate cel puţin cu o lună.

În contextul știrii este citat un înalt oficial european,  care a declarat că există îngrijorări legate de situaţia presei din Moldova, de supremaţia legii şi de recentele modificări prevăzute în legislaţia electorală.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/parlamentul-european-a-amanat-alocarea-a-100-milioane-de-euro-pentru-r-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19