Proiectul Legii cu privire la amnistia capitalurilor a fost retras, sub presiunea societăţii civile, de către cei care l-au elaborat. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.
„A fost o intervenţie foarte dură din partea societăţii civile. Autorii acestui proiect au încercat să-l promoveze rapid în Parlament, fără avizul Guvernului, al Centrului Naţional Anticorupţie, al ministerelor. Este culmea că autorii au invocat că această amnistie va contribui la un avânt economic. Astfel de amnistii au avut loc în Kazahstan şi nu a fost cel mai reuşit exemplu. Aceasta înseamnă că Moldova se află sub influenţa puternică a CSI, iar orientarea pro-europeană rămâne un mit”, a spus Ciobanu.
Sergiu Gaibu, expert în cadrul „Expert-grup”, nu exclude că elaborarea proiectului Legii cu privire la liberalizarea capitalurilor ar fi avut legătură cu decizia Guvernului de a scoate la privatizare în 2017 mai multe întreprinderi de stat. „Nu este exclus că există o legătură. Astfel de amnistii se fac în urma unor cazuri excepţionale, cum ar fi situaţie de război sau calamitate naturală. Sau în urma unor reforme fiscale profunde. Astfel de situaţii nu au existat”, a declarat Gaibu.
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a decis miercuri, 1 martie, retragerea proiectelor de legi care prevedeau liberalizarea capitalului şi amnistia fiscală.
Pentru anul 2024, Republica Moldova a înregistrat un scor de 60 de puncte, în Indicele…
În fiecare an în preajma sărbătorilor de Paști, pompierii din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești…
Un proces-verbal de control al Inspectoratului de Supraveghere Tehnică privind volumul cheltuielilor făcute din banii…
Potrivit declarației de avere și interese personale depuse de deputata din Orhei, Mariana Cușunir aceasta…
Anul trecut, președintele raionului Orhei, Vasile Adașan a avut un salariu total de peste 275…
În anul 2021 Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională a inițiat proiectul ”Renovarea și modernizarea tehnică…