Categories: PoliticȘtiri

Proiect: Maşinile parcate neregulamentar vor fi ridicate de un agent economic, şi nu de Î.S. „Servicii Pază a MAI”

La mai bine de un an şi jumătate de la intrarea în vigoare a Regulamentului care permitea evacuarea maşinilor parcate neregulamentar, dar şi a maşinilor conduse de şoferi depistaţi în stare de ebrietate şi înlăturaţi de la volan, Guvernul intenţionează că vină cu modificări, pentru a ca Regulamentul să poată fi pus în aplicare. Regulamentul actual prevede că Întreprinderea de Stat „Servicii Pază a Ministerului Afacerilor Interne” este cea care trebuie să presteze servicii de ridicare, transportare şi depozitare a mijloacelor de transport parcate neregulamentar, însă, de la 22 iunie 2018, data la care acest Regulament a intrat în vigoare, Servicii Pază a MAI nu prestat niciodată un astfel de serviciu.

Asta pentru că, instituţia „nu se află în deplinătatea capacităţilor sale funcţionale de a presta serviciile încredinţate”.

Astfel, MAI a elaborat un proiect prin care vrea să excludă din ecuaţie Întreprinderea de Stat „Servicii Pază a MAI” şi să introducă un agent economic, întrucât „autorităţile statului nu sunt pe deplin dotate”.

Potrivit argumentării proiectului, acest segment de activitate urmează să fie atribuit agenţilor economici selectaţi prin concurs public, pe perioade determinate, în baza unei metodologii şi justificări a tarifelor aplicate având la bază indicatori clari de performanţă.

De asemenea, conform modificărilor, Mijlocul de transport poate fi adus la parcarea specială sau la subdiviziunea specializată ori teritorială a Poliţiei, cea mai apropiată de locul constatării contravenţiei în cazul în care:

1) conducătorul a fost înlăturat de la conducere, mijlocul de transport este reţinut şi nu poate fi predat proprietarului, posesorului sau reprezentantului lor;
2) staţionarea acestuia poate genera un pericol iminent pentru interesul public;
3)  acesta a fost lăsat într-un loc interzis pentru parcare;
4) este necesară identificarea proprietarului (posesorului) mijlocului de transport utilizat sau destinat pentru săvârşirea contravenţiei.”

Deocamdată nu este clar care vor fi taxele pe care eventualul agent economic le va aplica în cazul efectuării unui astfel de serviciu de ridicare a maşinii şi transportare la parcările speciale sau la subdiviziunile poliţiei.

sursa: tvrmoldova.md

RadioOrhei

Recent Posts

Republica Moldova a mai coborât cu o poziție în Indicele libertății realizat de Freedom House

Pentru anul 2024, Republica Moldova a înregistrat un scor de 60 de puncte, în Indicele…

2 zile ago

Comunicat DSE Orhei: atenție de sărbătorile Pascale!

În fiecare an în preajma sărbătorilor de Paști, pompierii din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești…

3 zile ago

Anul trecut familia deputatei din Orhei, Mariana Cușnir s-a înavuțit cu un spațiu comercial estimat la 300 mii lei, care a fost donat de părinți

Potrivit declarației de avere și interese personale depuse de deputata din Orhei, Mariana Cușunir aceasta…

4 zile ago

Veniturile familiei președintelui raionului Orhei în 2024: salariu, pensie MAI, remitențe și alocații din România

Anul trecut, președintele raionului Orhei, Vasile Adașan a avut un salariu total de peste 275…

o săptămână ago

Comunicat DSE Orhei: Două autospeciale moderne vor suplini remiza Direcția Situații Excepționale mun. Orhei de sărbătoarea națională ZIUA SALVATORULUI

În anul 2021 Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională a inițiat proiectul ”Renovarea și modernizarea tehnică…

2 săptămâni ago