Select your Top Menu from wp menus

Procurorul cere 19 ani de închisoare pentru primarul de Orhei

Procurorul Andrei Băieșu a cerut astăzi instanței de judecată să îl condamne pe primarul Orhei, Ilan Șor, la 19 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani. De asemenea, acuzarea de stat  vrea ca Șor să nu poată ocupa funcții de conducere în instituții financiare pe o perioadă de 5 ani. Potrivit procurorului de caz, Andrei Băieșu, astăzi a fost finalizată cercetarea judecătorească și au fost inițiate dezbaterile judiciare. O nouă ședință de judecată urmând să aibă loc  mâine, 21 iunie.
Pe de altă parte, avocații lui Șor susțin că cooperarea voluntară și eficientă, precum și respectarea tuturor cerințelor instanței, ar trebui să conducă la achitarea și eliberarea acestuia de răspundere penală. Potrivit apărătorilor, acuzațiile aduse de procurorul care instrumentează cazul sunt nejustificate și de natură politică.
Însuși Ilan Șor le-a declarat jurnaliștilor că ceințele procurorilor sunt abuzive, după ce datorită lui au fost deschise dosare penale lui Filat și Platon.
Pe 22 iunie, expiră termenul de un an – perioadă ce nu poate fi depășită în cazul arestului preventiv pentru o persoană, or Ilan Șor a fost reținut pe 22 iunie 2016. Până la începutul lunii august, acesta a fost ținut în izolatorul CNA, iar ulterior transferat în arest la domiciliu.
Totuși, nici  condamnarea primarului de Orhei  nu înseamnă neapărat că acesta va nimeri la închisoare. Sentința primei instanțe poate fi atacată cu Apel,  iar înainte de a deveni definitivă pot trece luni de zile.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/procurorul-cere-19-ani-de-inchisoare-pentru-primarul-de-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19