Select your Top Menu from wp menus

Pepiniere din 25 de gospodării sunt inspectate de experți de la Rosselhoznadzor

Experţi ruși ai Serviciul Federal pentru Supravegherea Veterinară şi Fitosanitară Veterinară „Rosselhoznadzor” se află în misiune de serviciu în Republica Moldova cu scopul de a inspecta locul de producere a materialului săditor destinat exportului în Federația Rusă, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), experţii ruşi au sosit la invitaţia ANSA, iar în prima zi de lucru s-au deplasat în raionul Briceni, unde sunt fondate cele mai multe pepiniere de creștere a materialului săditor pentru livezi şi plantații de pomușoare.

Timp de o săptămână, experţii din Federaţia Rusă vor inspecta pepinierele din 25 de gospodării agricole, urmând apoi să prezinte rezultatele investigațiilor şi să acorde dreptul de export întreprinderilor care respectă cerințele şi standardele de creștere a pomilor altoiţi şi a butaşilor de viţă de vie.

În timpul apropiat, la invitația ANSA, în Republica Moldova se va deplasa un alt grup de experţi de la „Rosselhoznadzor”. În conformitate cu practica internațională, ei urmează să se documenteze cu procesele de creștere a producției vegetale în plantațiile agenților economici, care intenționează să exporte fructe, struguri şi legume pe piața Federației Ruse.