Producătorii comercializează grâul alimentar cu 2200 de lei pentru o tonă (2,2 lei/kg), iar preţul la grâul furajer este de 2050-2150 de lei/tona, în funcţie de raioane – informează preşedintele UniAagroProtect, Alexandru Slusari, care spune că preţul este mai mic ca în ţările vecine, Ucraina şi România, şi nu acoperă cheltuielile de producere, transmite IPN.
La un schimb de opinii care a avut loc la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, preşedintele UniAagroProtect a spus că mai târziu, peste o lună – o lună şi jumătate, preţurile ar putea fi puţin mai mari. Însă, din cauza lipsei de bani şi a datoriilor acumulate, mulţi producători agricoli sunt puşi în situaţia de a vinde grâul imediat după recoltare.
Ministrul Eduard Grama a spus că în cadrul discuţiilor nu s-a venit cu o soluţie, fiind făcute doar anumite constatări. De remarcat este că preţurile la grâu sunt în scădere şi pe piaţa internaţională. Sitaţia pentru producătorii din Moldova e şi mai dificilă în contextul în care asupra preţului de achiziţie a frâului influenţează şi importurile mari de făină, crupe, paste făinoase din Ucraina, dar şi din alte ţări.
Sfârșit de octombrie, copacii se dezgolesc, iar curțile și grădinile oamenilor se umple cu frunzele…
Componența echipei guvernamentale ar putea fi modificată după cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale,…
Misiunea Internațională de Observare a Alegerilor OSCE/ODIHR a publicat o Declarație cu constatări și concluzii…
Înotătorul Ion Lazarenco Tiron susține că soția sa, Angela Lazarenco, a fost inclusă eronat în…
Comisia Electorală Centrală a publicat rezultatele alegerilor și referendumului din 20 octombrie. Potrivit acestor date,…
Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) desfășoară vineri, 25 octombrie curent, percheziții în municipiul Chișinău, dar…