Select your Top Menu from wp menus

Preţul la grâu nu acoperă cheltuielile producătorilor

Producătorii comercializează grâul alimentar cu 2200 de lei pentru o tonă (2,2 lei/kg), iar preţul la grâul furajer este de 2050-2150 de lei/tona, în funcţie de raioane – informează preşedintele UniAagroProtect, Alexandru Slusari, care spune că preţul este mai mic ca în ţările vecine, Ucraina şi România, şi nu acoperă cheltuielile de producere, transmite IPN.

La un schimb de opinii care a avut loc la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, preşedintele UniAagroProtect a spus că mai târziu, peste o lună – o lună şi jumătate, preţurile ar putea fi puţin mai mari. Însă, din cauza lipsei de bani şi a datoriilor acumulate, mulţi producători agricoli sunt puşi în situaţia de a vinde grâul imediat după recoltare.

Ministrul Eduard Grama a spus că în cadrul discuţiilor nu s-a venit cu o soluţie, fiind făcute doar anumite constatări. De remarcat este că preţurile la grâu sunt în scădere şi pe piaţa internaţională. Sitaţia pentru producătorii din Moldova e şi mai dificilă în contextul în care asupra preţului de achiziţie a frâului influenţează şi importurile mari de făină, crupe, paste făinoase din Ucraina, dar şi din alte ţări.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pretul-la-grau-nu-acopera-cheltuielile-producatorilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19