Select your Top Menu from wp menus

Pedeapsă mai mare în dosarul coruperii deputaților

Curtea de Apel Chișinău a majorat pedeapsa învinuitei în dosarul coruperii deputaților, Irina Baglai, de la trei ani de pușcărie cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de probă de doi ani, la opt ani de închisoare cu executare. Totodată, instanța de apel a menținut pedeapsa aplicată celuilalt învinuit, Vitalie Burlacu, sub formă de 11 ani și patru luni de închisoare.

Solicitat de IPN, procurorul Vitalie Galeru, a declarat că Irina Baglai a fost recunoscută culpabilă de comiterea coruperii active, deși prima instanță o găsise vinovată doar de favorizarea infracțiunii. Fostul polițist, Vitalie Burlacu, se află în arest, iar Irina Baglai a părăsit sala de judecată până la pronunțarea deciziei din 10 aprilie. Deocamdată nu este dată în urmărire pentru că decizia instanței nu a fost încă expediată organelor de poliție pentru a fi pusă în aplicare.

Dosarul coruperii deputaților a fost inițiat în martie 2014. În urma unei operațiuni a Centrului Național Anticorupție, fostul polițist Vitalie Burlacu și prietena sa, Irina Baglai, au fost reținuți în flagrant delict, în timp ce transmiteau 250 de mii de dolari unui intermediar. Banii urmau să ajungă la un deputat pentru a părăsi coaliția de guvernare. Ulterior, în una din băncile comerciale din capitală a fost găsit încă jumătate de milion de euro. Safeul în care erau banii a fost închiriat de Irina Baglai. Decizia primei instanțe a fost pronunțată în luna iulie 2016.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pedeapsa-mai-mare-in-dosarul-coruperii-deputatilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19