Select your Top Menu from wp menus

Referendumul consultativ va costa peste 74 de mii de lei

Organizarea și desfășurarea referendumului republican consultativ pe 24 septembrie va costa statul 74, 7 mii de lei. Comisia Electorală Centrală a aprobat marți, 11 aprilie, devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea scrutinului, transmite IPN.

Potrivit CEC, hotărârea adoptată se înaintează Parlamentului și Guvernului în vederea asigurării mijloacelor financiare necesare organizării și desfășurării referendumului.

Președintele Igor Dodon a semnat pe 28 martie un decret privind desfășurarea unui referendum consultativ republican. La referendum cetățenii urmează să răspundă la patru întrebări. Prima întrebare se referă la abrogarea legii care pune pe umerii cetățenilor miliardul sustras din sistemul bancar. A doua întrebare se referă la acordarea președintelui a împuternicirilor de dizolvare a Parlamentului în alte condiții decât cele prevăzute în prezent și ca urmare declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. A treia întrebare ține de reducerea numărului deputaților de la 101 la 71, iar a patra se referă la studierea în școli a Istoriei Moldovei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/referendumul-consultativ-va-costa-peste-74-de-mii-de-lei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19