Select your Top Menu from wp menus

Până la sfârșitul lunii mai, vor fi aprobate aproape 30 de acte normative privind mediul de afaceri

Până la finele lunii viitoare urmează să fie aprobate 29 de acte normative pentru îmbunătățirea predictibilității mediului de afaceri, crearea condițiilor egale de concurență și reducerea costurilor de conformare reglementară, consolidarea stabilității sectorului financiar, promovarea transparenței și îmbunătățirea accesului la finanțare şi creşterea transparenţei investiţiilor publice.

Astfel, 20 de autorităţi abilitate cu funcţii de control al agenţilor economici urmează să promoveze în şedinţa Guvernului metodologiile sectoriale pentru crearea Registrului Controalelor de Stat, care va fi instituit pentru ca agenţii economici să aibă o transparenţă şi o predictibilitate mai mare a controalelor efectuate de diverse instituţii. Odată cu lansarea acestui registru, autorităţile abilitate cu funcţie de control vor avea obligaţia să raporteze trimestrial despre controalele planificate la întreprinderi, iar informaţia va fi publicată.

Alte reforme ce vor fi promovate de Guvern, în contextul Matricii de Politici de Dezvoltare, ţin de consolidarea stabilităţii sectorului financiar: amendamente la legea cu privire la pieţele de capital pentru o mai bună protecţie a acţionarilor şi investitorilor în valorile mobiliare în Republica Moldova, modificări la legea cu privire la ipotecă şi introducerea posibilităţii de a utiliza bunurile mobile drept gaj, pentru sporirea accesului la finanţare, dar şi aprobarea unei hotărâri care va obliga toate instituţiile publice şi societăţile pe acţiuni cu capital majoritar de stat să efectueze licitaţii publice pentru serviciile bancare.

Banca Mondială susţine realizarea acestor reforme economice necesare mediului de afaceri şi cetăţenilor din Republica Moldova, oferind suport financiar şi tehnic.

NOTĂ: Autorităţile abilitate cu funcţie de control sunt:

1.Casa Naţională de Asigurări Sociale

2. Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătăţii Publice

3. Inspectoratul Farmaceutic din cadrul Agenţiei Medicamentului

4. Comitetul Permanent de Control asupra Drogurilor de pe lângă Ministerul Sănătăţii

5. Compania Naţională de Asigurări în Medicină

6. AgenţiaNaţională pentru Siguranţa Alimentelor

7. Inspectoratul Ecologic de Stat

8. Inspecţia de Stat în Construcţii

9. Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Producţiei Alcoolice

10. Agenţia Turismului

11. Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor

12. Instituţia publică Agenţia Naţională Transport Auto

13. Autoritatea Aeronautică Civilă

14. Inspectoratul Energetic de Stat

15. Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor

16. Inspectoratul de Stat al Muncii

17. Agenţia Relaţii Funciare şi Cadastru

18. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale

19. Inspectoratul Principal de Stat pentru Supravegherea Tehnică a Obiectelor Industriale Periculoase

20. Camera de Licențiere.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pana-la-sfarsitul-lunii-mai-vor-fi-aprobate-aproape-30-de-acte-normative-privind-mediul-de-afaceri/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19