Orheiul si Teleneştiul vor ‘furniza’ numeroşi fermieri-manifestanţi, pe 31 iulie

Aceste asteptari le-a expus, luni, preşedintele Federaţiei Naţionale a Fermierilor din Moldova (FNFM), ex-ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Valeriu Cosarciuc.

Cosarciuc a declarat la conferinta de presa de la Agentia Infotag, ca cei mai mulţi protestatari la actiunile  preconizate pentru ziua de marti, 31 iulie, vor fi concentraţi în  raioanele Edineţ, Briceni, Ocniţa, Dubăsari, Orhei, Floreşti, Ungheni, Ceadâr-Lunga, Teleneşti, Ştefan Vodă, Nisporeni şi Hânceşti. În total proteste vor fi organizate în 30 de raioane ale Republicii.

Potrivit organizatorilor, in raionul Orhei vor exista 2 epicentre ale protestului- langa satele Braviceni si Ivancea. Agricultorii urmand sa-si tina tehnica agricola pe acostamentul drumurilor , fara ca sa blocheze circulatia, si sa claxoneze, cu intreruperi, in interfvalul orelor 10 si 12.

Agricultorii speră că protestele de marţi, 31 iulie vor determina autorităţile să anuleze politica fiscală pentru anul 2013 la capitolul majorării taxei pe valoare adăugată în agricultură de la 8% la 20% cu restituirea în decurs de 1-2 luni a diferenţie de 12%.

Obiectivul de bază al Guvernului privind majorarea TVA în agricultură, vizează asigurarea unei creşteri economice de 3%, menţinerea deficitului bugetar la nivel de 1,2% şi a inflaţiei la nivel de 5%. Recomandarea de majorare a fost făcută de către Fondul Monetar Internaţional. 

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

3 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

3 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

3 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

4 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

4 zile ago