Select your Top Menu from wp menus

Orheiul si Teleneştiul vor ‘furniza’ numeroşi fermieri-manifestanţi, pe 31 iulie

Aceste asteptari le-a expus, luni, preşedintele Federaţiei Naţionale a Fermierilor din Moldova (FNFM), ex-ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Valeriu Cosarciuc.

Cosarciuc a declarat la conferinta de presa de la Agentia Infotag, ca cei mai mulţi protestatari la actiunile  preconizate pentru ziua de marti, 31 iulie, vor fi concentraţi în  raioanele Edineţ, Briceni, Ocniţa, Dubăsari, Orhei, Floreşti, Ungheni, Ceadâr-Lunga, Teleneşti, Ştefan Vodă, Nisporeni şi Hânceşti. În total proteste vor fi organizate în 30 de raioane ale Republicii.

Potrivit organizatorilor, in raionul Orhei vor exista 2 epicentre ale protestului- langa satele Braviceni si Ivancea. Agricultorii urmand sa-si tina tehnica agricola pe acostamentul drumurilor , fara ca sa blocheze circulatia, si sa claxoneze, cu intreruperi, in interfvalul orelor 10 si 12.

Agricultorii speră că protestele de marţi, 31 iulie vor determina autorităţile să anuleze politica fiscală pentru anul 2013 la capitolul majorării taxei pe valoare adăugată în agricultură de la 8% la 20% cu restituirea în decurs de 1-2 luni a diferenţie de 12%.

Obiectivul de bază al Guvernului privind majorarea TVA în agricultură, vizează asigurarea unei creşteri economice de 3%, menţinerea deficitului bugetar la nivel de 1,2% şi a inflaţiei la nivel de 5%. Recomandarea de majorare a fost făcută de către Fondul Monetar Internaţional. 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/orheiul-si-telenestiul-vor-furniza-numerosi-fermieri-manifestansi-pe-31-iulie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19