Categories: RegiuneSocialȘtiri

Orhei: INCENDIU simulat şi un mare şi REAL AJUTOR din Marea Britanie/FOTO

Aplicaţii de descarcerare şi evacuare în timpul incendiului au avut loc astăzi în preajma Centrului de Cultură Andrei Suruceanu din Orhei. Tot aici, s-a desfasurat o actiune de transmitere a unei donatii generoase din Marea Britanie către pompierii şi salvatorii de la Orhei, Rezina Şoldăneşti, Comrat, Chishinău.
Simulările au fost organizate la finele perioadei de 2 săptămâni în care 39 de salvatori şi pompieri din raioanele Orhei, Rezina şi Şoldăneşti au fost instruţi de colegii lor din Marea Britanie în cadrul misiunii de caritate „Florian” .
După ce salvatorii au demonstrat publicului măiestria profesională, a urmat o ceremonie de transmitere a ehipamentului şi autospecialelor aduse în calitate de donaţie din Marea Britanie.
Câte o maşină a fost oferită pompierilor din Orhei, Rezina, Şoldăneşti şi Comrat, iar salvatorii din Chişinău au primit o barcă. Valoarea autospecialelor pentru intervenții la incendii, care corespund standardelor europene este de 80 de mii de euro.
Donația face parte dintr-un proiect inițiat din 2009. În cadrul acestuia, pe parcursul anilor, pompieriilor din mai multe localitati din R. Moldova le-au fost deja donate 22 autospeciale de intervenție, dar si ambuante.
La evenimentul de la Orhei au participat Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Philip Batson, reprezentantul Ambasadei SUA – Donald Carroll, directorul Organizaţiei de Caritate „Florian” din Marea britanie, Bruce Hoad, viceministrul de interne Ion Ţurcan, conducerea Departamentului Situaţiilor Excepţionale şi reprezentanţi ai administraţiei locale.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

3 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

3 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

3 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

3 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

4 zile ago