Select your Top Menu from wp menus

Orhei: INCENDIU simulat şi un mare şi REAL AJUTOR din Marea Britanie/FOTO

Aplicaţii de descarcerare şi evacuare în timpul incendiului au avut loc astăzi în preajma Centrului de Cultură Andrei Suruceanu din Orhei. Tot aici, s-a desfasurat o actiune de transmitere a unei donatii generoase din Marea Britanie către pompierii şi salvatorii de la Orhei, Rezina Şoldăneşti, Comrat, Chishinău.
Simulările au fost organizate la finele perioadei de 2 săptămâni în care 39 de salvatori şi pompieri din raioanele Orhei, Rezina şi Şoldăneşti au fost instruţi de colegii lor din Marea Britanie în cadrul misiunii de caritate „Florian” .
După ce salvatorii au demonstrat publicului măiestria profesională, a urmat o ceremonie de transmitere a ehipamentului şi autospecialelor aduse în calitate de donaţie din Marea Britanie.
Câte o maşină a fost oferită pompierilor din Orhei, Rezina, Şoldăneşti şi Comrat, iar salvatorii din Chişinău au primit o barcă. Valoarea autospecialelor pentru intervenții la incendii, care corespund standardelor europene este de 80 de mii de euro.
Donația face parte dintr-un proiect inițiat din 2009. În cadrul acestuia, pe parcursul anilor, pompieriilor din mai multe localitati din R. Moldova le-au fost deja donate 22 autospeciale de intervenție, dar si ambuante.
La evenimentul de la Orhei au participat Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Philip Batson, reprezentantul Ambasadei SUA – Donald Carroll, directorul Organizaţiei de Caritate „Florian” din Marea britanie, Bruce Hoad, viceministrul de interne Ion Ţurcan, conducerea Departamentului Situaţiilor Excepţionale şi reprezentanţi ai administraţiei locale.

  • Orhei aplicatii pompieri 1
  • Orhei aplicatii pompieri 2
  • Orhei aplicatii pompieri 3
  • Orhei aplicatii pompieri 4
  • Orhei aplicatii pompieri 5
  • Orhei aplicatii pompieri 6
  • Orhei aplicatii pompieri 7
  • Orhei aplicatii pompieri 8

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/orhei-incendiu-simulat-si-un-mare-si-real-ajutor-din-marea-britaniefoto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19