Categories: RegiuneȘtiri

Oficial: „Pro Europa” – tandemul PL-PDM, in C.R. Orhei

In Consiliul  raional  Orhei a fost constituit oficial tandemul fractionar PL-PDM ,    cu denumirea “Pro Europa”. Asta,  dupa ce   in  precedentul Consiliu a existat o fractiune cu exact aceeasi denumire – „ProEuropa” care, insa,  ii intrunea pe toti consilierii de centru,  centru-dreapta si dreapta.

Anuntul  despre constituirea actualei fractiuni  „ProEuropa”  a fost  facut  de catre  consilierul  liberal, Sergiu Miron, la sfarsitul  sedintei Consiliulu raional de  joi, 22 septembrie.

In declaratia despre unificarea consilierilor democrati si  liberali s-au facut auzite si  acuze  la adresa consilierilor   PLDM  pe motiv ca acestia  au preferat formarea unei majoritati  cu  consilierii- comunisti.

Aceste acuze  au fost combatute de replica  deputatului  Petru Stirbate  , pana odinioara consilier raional PLDM, care a  spus ca in  alte  raioane Partidul Democrat a facut alianta cu Patridul Comunistilor .

Amintim ca  in prima sedinta a actualului  Consiliu raional , au  fost constituite 5 fractiuni:  PLDM, PCRM, PSD, PD si PL. Ulterior, prin votul liberal-democratilor, comunistilor si social democratilor a fost aleasa conducerea raionului.  PL si PD au atacat insa respectivele decizii in instanta de judecata, considerandu-le nelegitime.

De mentionat ca 3 conducatori ai raionului, prezenti la sedinta de joi:   presedintele – liberal-democratul  Ion Stefarta,     vice-presedintii –  social-democratul Gheorghe Globu si comunistul Valerian Scutelnic au declarat ca pana la existenta unei hotarari judecatoresti, nu au temei de a participa la votare in calitate de consilieri. Sergiu Muravschi, cel  de-al 3-lea vice-presedinte, care a acces  in Consiliu pe lista PD, a absentat de la sedinta, pe motiv de concediu medical.

 

 

 

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

3 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

3 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

3 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

3 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

3 zile ago