Select your Top Menu from wp menus

Oficial: „Pro Europa” – tandemul PL-PDM, in C.R. Orhei

In Consiliul  raional  Orhei a fost constituit oficial tandemul fractionar PL-PDM ,    cu denumirea “Pro Europa”. Asta,  dupa ce   in  precedentul Consiliu a existat o fractiune cu exact aceeasi denumire – „ProEuropa” care, insa,  ii intrunea pe toti consilierii de centru,  centru-dreapta si dreapta.

Anuntul  despre constituirea actualei fractiuni  „ProEuropa”  a fost  facut  de catre  consilierul  liberal, Sergiu Miron, la sfarsitul  sedintei Consiliulu raional de  joi, 22 septembrie.

In declaratia despre unificarea consilierilor democrati si  liberali s-au facut auzite si  acuze  la adresa consilierilor   PLDM  pe motiv ca acestia  au preferat formarea unei majoritati  cu  consilierii- comunisti.

Aceste acuze  au fost combatute de replica  deputatului  Petru Stirbate  , pana odinioara consilier raional PLDM, care a  spus ca in  alte  raioane Partidul Democrat a facut alianta cu Patridul Comunistilor .

Amintim ca  in prima sedinta a actualului  Consiliu raional , au  fost constituite 5 fractiuni:  PLDM, PCRM, PSD, PD si PL. Ulterior, prin votul liberal-democratilor, comunistilor si social democratilor a fost aleasa conducerea raionului.  PL si PD au atacat insa respectivele decizii in instanta de judecata, considerandu-le nelegitime.

De mentionat ca 3 conducatori ai raionului, prezenti la sedinta de joi:   presedintele – liberal-democratul  Ion Stefarta,     vice-presedintii –  social-democratul Gheorghe Globu si comunistul Valerian Scutelnic au declarat ca pana la existenta unei hotarari judecatoresti, nu au temei de a participa la votare in calitate de consilieri. Sergiu Muravschi, cel  de-al 3-lea vice-presedinte, care a acces  in Consiliu pe lista PD, a absentat de la sedinta, pe motiv de concediu medical.

 

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/oficial-pro-europa-tandemul-pl-pldm-in-c-r-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19