O inteprindere din Orhei dispare de teama pierderilor, chiar dacă oficial îi merge bine

Întreprinderea municipală „Rețelele Termice Orhei„  își încetează existența. O decizie în acest sens a fost aprobată de Consiliul Municipal Orhei în ședința de vineri, 16 iunie.

„Rețelele Termice„ vor fi absorbite de o altă întreprindere municipală – „Servicii Comunal-Locative”. Decizia de reorganizare prin absorbție a fost luată de teama eventualelor pierderi ale „Reţelelor Termice”, chiar dacă absolut recent întreprinderea era prezentată cu o dinamică vădit pozitivă.

Potrivit datelor oficiale, pierderile întreprinderii din anul trecut, 2016,  s-au redus brusc, în raport cu precedentii 2 ani – tocmai de mai bine de 10 ori. Cifrele sunt grăitoare – dacă în anul 2014 „Reţelele Termice„ au avut pierderi de 300 mii lei, iar în 2015 – de 360 mii lei, atunci în  2016 acestea ar fi scăzut  până la 25 mii lei. Mai mult, întreprinderea ar fi  înregistrat în ultimii 3 ani o creștere a veniturilor cu 15%, iar veniturile din anul trecut, 2016,  ar fi  ajuns la  4,6 milioane de lei.

De notat, totuși, că pană în prezent nicio întreprindere municipală nu și-a prezentat rapoarele de acivitate pentru  ultimii 2 ani  la Consiliul orăşenesc ori, mai nou, municipal Orhei. Asta, în pofida numeroaselor cereri ale consilierilor din opoziţie. 

În schimb, cu 3 săptămâni în urmă, în parcul ”Ivanos” a avut loc un eveniment spectaculos, organizat de Primăria Orhei, unde rapoartele întreprinderilor municipale au fost  încorporate într-un concert cu vedete din capitală.
Cele 5 întreprinderi şi-au isprăvit prezentările în doar 40 de minute, însă au reuşit să-şi arate situaţiile financiare ca destul de  bune și  promițătoare, care se datorează unui management profesionist, implementat sub conducerea înteleaptă a actualei administraţii a Orheiului.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

2 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

2 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

2 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

2 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

2 zile ago