Select your Top Menu from wp menus

O inteprindere din Orhei dispare de teama pierderilor, chiar dacă oficial îi merge bine

Întreprinderea municipală „Rețelele Termice Orhei„  își încetează existența. O decizie în acest sens a fost aprobată de Consiliul Municipal Orhei în ședința de vineri, 16 iunie.

„Rețelele Termice„ vor fi absorbite de o altă întreprindere municipală – „Servicii Comunal-Locative”. Decizia de reorganizare prin absorbție a fost luată de teama eventualelor pierderi ale „Reţelelor Termice”, chiar dacă absolut recent întreprinderea era prezentată cu o dinamică vădit pozitivă.

Potrivit datelor oficiale, pierderile întreprinderii din anul trecut, 2016,  s-au redus brusc, în raport cu precedentii 2 ani – tocmai de mai bine de 10 ori. Cifrele sunt grăitoare – dacă în anul 2014 „Reţelele Termice„ au avut pierderi de 300 mii lei, iar în 2015 – de 360 mii lei, atunci în  2016 acestea ar fi scăzut  până la 25 mii lei. Mai mult, întreprinderea ar fi  înregistrat în ultimii 3 ani o creștere a veniturilor cu 15%, iar veniturile din anul trecut, 2016,  ar fi  ajuns la  4,6 milioane de lei.

De notat, totuși, că pană în prezent nicio întreprindere municipală nu și-a prezentat rapoarele de acivitate pentru  ultimii 2 ani  la Consiliul orăşenesc ori, mai nou, municipal Orhei. Asta, în pofida numeroaselor cereri ale consilierilor din opoziţie. 

În schimb, cu 3 săptămâni în urmă, în parcul ”Ivanos” a avut loc un eveniment spectaculos, organizat de Primăria Orhei, unde rapoartele întreprinderilor municipale au fost  încorporate într-un concert cu vedete din capitală.
Cele 5 întreprinderi şi-au isprăvit prezentările în doar 40 de minute, însă au reuşit să-şi arate situaţiile financiare ca destul de  bune și  promițătoare, care se datorează unui management profesionist, implementat sub conducerea înteleaptă a actualei administraţii a Orheiului.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-inteprindere-din-orhei-dispare-de-teama-pierderilor-chiar-daca-oficial-ii-merge-bine/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19