Select your Top Menu from wp menus

O companie internaţională ar putea continua investigaţia începută de KROLL

Prim-ministrul Valeriu Streleț a convocat astăzi ședința Comitetului Național de Stabilitate Financiară
Subiectul principal al ședinței l-a constituit proiectul Caietului de sarcini pentru investigații financiare detaliate privind neregulile și operațiunile suspecte efectuate de „Banca de Economii”, „Banca Socială” și „Unibank”. Documentul va sta la baza procesului de investigare care urmează să fie o contin uare a investigației preliminare efectuată de compania „Kroll”.
Proiectul Caietului de sarcini a fost finalizat recent de BNM și agreat de către experții Fondului Monetar Internațional și cei ai Вăncii Mondiale.
Participanții la ședință au examinat clauzele Caietului de sarcini, înaintând propuneri de îmbunătățire a acestuia. S-a menționat importanța selectării unei companii internaționale cu renume pentru prestarea serviciilor respective, în baza unui concurs care va fi organizat de ВNM, în strictă conformitate cu legislația în vigoare, precum și asigurării unei informări corecte a societății în acest sens.
Prim-ministrul Valeriu Streleţ a cerut persoanelor responsabile completarea Caietului de sarcini conform propunerilor parvenite în cadrul ședinței de astăzi și prezentarea repetată a documentului definitivat la următoarea ședință a Comitetului Național de Stabilitate Financiară.

Vezi si DOC // Raportul Kroll: ”Unde au dispărut banii?”