Select your Top Menu from wp menus

Moldova și Emiratele Arabe Unite au semnat două acorduri

Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite au semnat două acorduri, unul privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor, și altul pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale. Ceremonia de semnare a avut loc în cadrul vizitei la Chişinău, în data de 10 iulie, a ministrului afacerilor externe și cooperarii internaționale al Emiratelor Arabe Unite, șeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, transmite IPN.

Ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur, a spus că în discuţiile pe care le-a avut cu oficialul de la Abu Dhabi a abordat promovarea dialogului politic, dezvoltarea cooperării în domeniul comercial-economic şi consolidarea cadrului juridic.

„Mi-am exprimat speranţa că în curând vom semna Acordul dintre guvernele noastre privind cooperarea economică şi tehnică, care va sta la baza creării unei comisii interguvernamentale de cooperare economică şi va permite crearea grupurilor de lucru sectoriale în acest sens”, a declarat Andrei Galbur.

Un subiect al discuției a fost dinamizarea cooperării dintre agențiile aeronautice civile. Andrei Galbur şi-a exprimat speranţa că în curând vor fi lansate zborurile directe dintre Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite.

Şeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan a spus că va fi fericit să promoveze Republica Moldova în zonă. De asemenea, a menționat că în timpul apropiat ar putea fi abolit regimul de vize pentru cetățenii Republicii Moldova.