Select your Top Menu from wp menus

Cetățenii aflați peste hotare se pot înregistra online pentru referendumul din septembrie

Cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot care se vor afla în străinătate în ziua referendumului republican consultativ, stabilit pentru data de 24 septembrie, se pot înregistra prealabil începând cu data de 11 iulie. Astfel, cetățenii moldoveni sunt invitați să se înregistreze prin intermediul paginii web www.alegator.md sau prin depunerea unei sau a mai multor cereri scrise, la misiunea diplomatică sau oficiul consular al Republicii Moldova din țara în care se află, transmite IPN.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, formularul online se completează pentru o singură persoană, iar cererile scrise pot fi semnate și de mai multe persoane. Ulterior, alegătorul care s-a înregistrat prin intermediul paginii web va primi confirmarea privind înregistrarea sa prealabilă la adresa de e-mail pe care a indicat-o în formular. Termenul limită de înregistrare prealabilă pentru referendumul republican consultativ din 24 septembrie este 9 august.

Cetățenii care s-au înregistrat în prealabil vor fi automat radiați din lista electorală de bază de la locul de domiciliu din Republica Moldova. Această radiere va fi valabilă doar pentru referendumul republican consultativ din anul curent.

După finalizarea perioadei de înregistrare, informația privind numărul de cetățeni care s-au înregistrat prealabil pentru a-și exercita votul în străinătate, va fi transmisă de către CEC Guvernului pentru luarea deciziei asupra numărului secțiilor de votare suplimentare, deschise în afara misiunilor diplomatice și oficiilor consulare.

Înregistrarea prealabilă va permite stabilirea numărului estimativ al alegătorilor care vor vota peste hotarele țării în ziua alegerilor, în vederea constituirii secțiilor de votare suplimentare în străinătate. De asemenea, va servi la întocmirea listei electorale a cetățenilor care vor vota în raza secțiilor de votare respective și la stabilirea numărului estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite acestor secții.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cetatenii-aflati-peste-hotare-se-pot-inregistra-online-pentru-referendumul-din-septembrie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19