Select your Top Menu from wp menus

Miliardul furat face noi jertfe. Tarifele la energie vor creşte din 2017 cu circa 13%

După decizia Guvernului de asumare a răspunderii pentru legea care prevede convertirea în datorie de stat a garanțiilor acordate în anii 2014-2015,  o altă bombă financiară va lovi în cetăţenii Republicii Moldova.E vorba despre includerea în tarifele la energia electrică a unor costuri de circa 2,56 miliarde de lei.

Aceste devieri de miliarde s-au acumulat în anii 2014-2015 ca urmare a creşterii costurilor de achiziţie a curentului în urma depriecierii cu circa 50% a leului. Căderea cursului leului s-a produs în special ca urmare a fraudei bancare.

Veaceslav Negruţa, ex-ministru al Finanţelor, susţinea într-o postare pe Facebook că „devierile financiare au apărut pentru că guvernanții şi-au dorit preţuri mai mici în campanii electorale.Din 2017 fiecare cetățean, care mai răsufla încă, va plăti în plus pentru aceasta înțelegere, precum şi pentru înţelegerea lor pe scoaterea miliardelor din BNM şi mai urmează încă câteva înţelegeri”, a comentat Veaceslav Negruţa.

mai multe pe mold-street.com

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/miliardul-furat-face-noi-jertfe-tarifele-la-energie-vor-creste-din-2017-cu-circa-13/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19