Select your Top Menu from wp menus

Meteorologii au anunţat Cod Galben de instabilitate atmosferică

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat pe parcursul zilei de marţi Cod Galben de instabilitate atmosferică, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, în perioada indicată se prevăd ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, izolat averse puternice cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 metri pe secundă.

Miercuri, 13 mai, vremea se va răci, iar mercurul termometrelor va indica, în toată ţara, valori medii de până la 20 de grade Celsius, ziua, şi până la 8 grade – noaptea.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creşteri de debite şi niveluri în râuri şi râuleţe etc.) sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Perturbaţii atmosferice se aşteaptă şi în România, unde meteorologii au anunţat  Cod Portocaliu de vijelie la hotarul cu Republica Moldova. Potrivit specialiștilor români, în cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei și nord-estul Munteniei vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală, cuprinse între 80 și 100 km/oră, și vijelii. Avertizarea este valabilă pe parcursul zilei de astăzi. 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/meteorologii-au-anuntat-cod-galben-de-instabilitate-atmosferica/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19