Select your Top Menu from wp menus

Johannes Hahn: Opinia Comisiei de la Veneția trebuie „urmată în totalitate, în literă și spirit”

Comisarul european pentru vecinătate, Johannes Hahn, a declarat după discuțiile de la Bruxelles cu premierul Pavel Filip că „opinia Comisiei de la Veneția” privind preconizata schimbare a sistemului electoral în R. Moldova trebuie „urmată în totalitate, în literă și spirit”. Hahn a mai declarat că împărtășește opinia Comisiei și anume că „trecerea la sistemul electoral mixt este o schimbare fundamentala care ar putea reprezenta un risc pentru democrație si domnia legii in contextul politic actual din R.Moldova”.

Johannes Hahn a declarat și că toate instituțiile europene, care au aprobat ajutorul macrofinanciar pentru R. Moldova de 100 de milioane de euro, vor analiza cu atenție, înainte de eliberarea fiecărei tranșe, starea „democrației și domniei legii” în R. Moldova, dacă totuși se decide schimbarea sistemului electoral.

La aceeași conferință de presă, premierul Pavel Filip a insistat ca asistența europeană să fie „decuplată” de ceea ce el a numit „disputele politice interne” din R. Moldova. Referitor la recomandările Comisiei de la Veneția, Pavel Filip a reafirmat că toate sunt analizate „minuțios”, iar soluțiile „care vor fi identificate” vor fi implementate „ca să fim în cât mai bună concordanță cu Comisia de la Veneția”.

sursa: europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/johannes-hahn-opinia-comisiei-de-la-venetia-trebuie-urmata-in-totalitate-in-litera-si-spirit/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19