Select your Top Menu from wp menus

Indirect despre averea deputatului Petru Știrbate din Orhei

Anul trecut, salariul de deputat și îndemnizațiile primite în Parlament de deputatul Petru Știrbate din Orhei au constituit peste 192 de mii de lei. Aceste date se conțin în declarația de venituri și interese a soției deputatului, Ala Știrbate, care este șefa  Oficilului local de evidență și documentare a populației și consilieră raională.

Potrivit declarației , Ala Știrbate a obținut în 2016 un salariu de peste 92 de mii de lei și o îndemnizație de peste 4900 de lei din partea Consiliului Raional Orhei. Cei doi soți au mai primit dividende de peste 14 mii de lei din banii depuși în conturile bancare.
Familia Știrbate are 5 conturi în bănci, dupa cum e aratat in declaratie. În cele 3 conturi ale deputatului Petru Știrbate sunt peste 73 mii lei și 286 de euro, iar în cele 2 conturi ale soției sunt 75 mii de lei.
Ala Știrbate împreună cu Petru Știrbate sunt proprietarii a 1,7 ha terenuri agricole și a peste 0,7 ha terenuri forestiere. Au un garaj, două case și două apartamente, unul dintre care  în România.
Anul trecut,  a rămas neschimbat și numărul unităților de transport pe care le are familia Știrbate. Aceștia au vândut un Jeep Kompas la prețul de 6000 de euro și au procurat o Suzuki Vitara cu 13600 de euro.  Cei doi mai au în proprietate un Chrysler , un Mercedes Benz și o barcă.
Declarația deputatului Petru Știrbate pentru anul 2016 nu a fost incă publicată. Petru Știrbare este deputat din anul 2010. Acesta a ajuns în legislativ pe listele PLDM, dar în toamna anului 2015 a părăsit partidul, iar ulterior a aderat la PD.

Așa Știrbate ocupă funcția de șefă a Secției de evidență și documentare a populației Orhei,  din anul 2010. În 2015,  a devenit consilieră raională pe lista PLDM, iar ulterior a părăsit formațiunea și a aderat la fracțiunea PD.