Select your Top Menu from wp menus

Parteneriatul cu Banca Mondială ne va permite să obținem creștere economică, Pavel Filip

Banca Mondială este disponibilă să susțină eforturile Guvernului în implementarea agendei de reforme orientate spre asigurarea creșterii economice și îmbunătățirea nivelului de trai al populației. Asigurări în acest sens au fost făcute de către directorul de țară al Băncii Mondiale, Satu Kähkönen, la întrevederea cu premierul Pavel Filip. Cei doi oficial au discutat luni, 2 octombrie, despre aspectele parteneriatului dintre Guvernul Republicii Moldova și BM și perspectivele bunei colaborări în continuare dintre cele două structuri, transmite IPN.

În debutul întâlnirii, Pavel Filip a ținut să mulțumească Băncii Mondiale pentru eforturile depuse în ultimii ani în vederea implementării agendei de reforme a Guvernului, menționând că Banca Mondială, alături de Fondul Monetar Internațional și de Comisia Europeană, reprezintă pilonii instituționali principali în implementarea agendei europene a Republicii Moldova. „Programul nostru de guvernare se bazează pe Acordul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. În acest sens, expertiza dumneavoastră este esențială în îndeplinirea acestuia. Totodată, parteneriatul care există între Republica Moldova și Banca Mondială ne va permite adaptarea programului economic, astfel ca să avem creștere economică și să asigurăm bunăstarea populației”, a declarat premierul, citat într-un comunicat de presă remis de Guvern.

Șeful cabinetului de miniștri a spus că este încrezător în realizarea cu succes a actualului program de colaborare cu Banca Mondială, accentuând importanța următoarei Strategii de țară pentru anii 2018-2021. Acest document strategic se bazează pe trei priorități. Prima ține de guvernanța economică – consolidarea supremației legii și responsabilizarea instituțiilor economice, consolidarea gestiunii activelor în sectorul public și sporirea stabilității sectorului financiar. Ce de-a doua este guvernanța serviciilor – îmbunătățirea serviciilor publice prin sporirea eficienței și calității acestora, iar cea de-a treia se referă la dezvoltarea competențelor – sporirea relevanței și a calității învățământului primar și general secundar pentru a permite populației să obțină și să îmbunătățească competențele profesionale.

Prim-ministrul a specificat că cei trei piloni ai Strategiei corelează foarte bine cu viziunile și reformele prioritare ale Guvernului. Totodată, șeful cabinetului de miniștri a subliniat necesitatea utilizării cât mai eficiente a banilor publici și a asistenței financiare externe. „Prin realizarea reformei Guvernului ne-am propus să fortificăm instituțiile statului, fapt ce urmează să elimine utilizarea ineficientă a banilor publici”, a menționat Pavel Filip.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/parteneriatul-cu-banca-mondiala-ne-va-permite-sa-obtinem-crestere-economica-pavel-filip/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19