Select your Top Menu from wp menus

Igor Dodon speră ca actuala majoritate parlamentară să continue și după alegerile prezidențiale

În pofida pandemiei de coronavirus, alegerile prezidențiale ar trebui să aibă loc anul acesta, a declarat președintele Igor Dodon într-un interviu cu Europa Liberă. După cum se știe, președintele Igor Dodon a propus ca alegerile să fie pe 1 noiembrie.

Referitor la stabilitatea actualei majorități parlamentare, constituită de Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat, președintele s-a declarat încrezător că aceasta, și implicit guvernul Chicu, vor rezista „ pe parcursul perioadei următoare. Poate chiar și toți trei ani de mandat, câți i-a mai rămas acestui parlament”- a spus Dodon.

Președintele a demontat însă scenariul unor alegeri generale anticipate, organizate eventual odată cu prezidențialele, arătând că pentru aceasta ar fi nevoie de „ o decizie politică a acestor patru (…)partide sau cel puțin două-trei din ele”, adică Partidul Socialiștilor, Democrații, PAS si PPDA. „Atunci soluția juridică s-ar găsi”.

Ideea alegerilor generale anticipate fusese adusă în discuție tot de președinte, vinerea trecută, când a reacționat astfel la tensiunile continue din Partidul Democrat, aliatul Partidul Socialiștilor la guvernare.

sursa: europalibera.org