Select your Top Menu from wp menus

Igor Dodon l-a invitat pe Janos Ader la Chișinău

În cadrul vizitei din 25-26 mai la Budapesta, președintele Igor Dodon și oficialii maghiari au abordat posibilitatea avansării relațiilor comercial-economice și au făcut și un schimb de opinii cu privire la legislația electorală. Igor Dodon a adresat omologului său Janos Ader invitația de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova, transmite IPN.

Cei doi șefi de state au discutat despre inițiativele de asigurare a transparenței finanțării ONG-urilor, dar și despre consolidarea statalității Republicii Moldova. Subiectul statalității a fost abordat și în cadrul întrevederii președintelui moldovean cu prim-ministrul maghiar Viktor Orban. În aceiași ordine de idei, șeful statului a salutat poziția lui Viktor Orban în ceea ce ține de limitarea migratiei în țara sa.

Igor Dodon a încurajat companiile maghiare să participe activ în activitatea Zonelor Economice Libere şi Parcurilor Industriale din Republica Moldova, care, a menționat șeful statului, oferă condiţii atractive pentru investitori străini. Igor Dodon a relatat despre posibilitatea stabilirii unui parteneriat eficient în astfel de domenii cum ar fi sectorul agricol, managementul apelor, transport, în special căile ferate etc.

În altă ordine de idei, Igor Dodon a salutat deschiderea prin intermediul Băncii Maghinare de Export-Import (Eximbank), a liniei de creditare în valoare de 61,53 milioane euro pentru agenții economici din Republica Moldova, care au proiecte comune cu parteneri din această țară și a exprimat interesul pentru experiența Ungariei în domeniul promovării exportului și atragerii investițiilor.

La întrevederea lui Igor Dodon cu preşedintele Organizaţiei Internaționale pentru Familie, Brian Brown, Igor Dodon, i-a comunicat despre Programul Național cu privire la capitalul familial, dar și despre activitățile desfășurate în Moldova pentru susținerea și promovarea familiei tradiționale. Interlocutorii au mai discutat despre eventuala organizare a Congresului Mondial al Familiilor la Chișinău, în anul 2018.

Întâlnirea cu diaspora din Budapesta Igor Dodon a calificat-o drept „foarte caldă”, în cadrul unui „dialog necesar și util”. Șeful statului a discutat cu reprezentanții diasporei moldovenești din Budapesta despre despre posibilitatea studenților-masteranzi din diasporă de a efectua stagiul de practică în cadrul Președinției Republicii Moldova, astfel fiind implicați direct în activitatea instituției prezidențiale.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/igor-dodon-l-a-invitat-pe-janos-ader-la-chisinau/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19