Select your Top Menu from wp menus

Fostul procuror general a fost plasat în arest pentru 30 de zile

Fostul procuror general Valeriu Balaban, învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu, a fost plasat în arest în izolatorul Centrului Naţional Anticorupție, pe un termen de 30 de zile. Decizia a fost luată miercuri, 14 iunie, de către Judecătoria municipiul Chișinău, sediul Buiucani, transmite IPN.

Alături de Balaban, în arest a fost plasat și un avocat vizat în același dosar. În privința altor cinci figurați, magistrații urmează să se expună.

Valeriu Balaban, alături de alte șase persoane, a fost reținut luni, 12 iunie. Ex-procurorul general ar fi dispus cumpărarea unei clădiri nefinisate, pentru sediul Procuraturii, la un preț de 9 milioane de lei, pe când prețul real constituia puțin peste 2,5 milioane lei.

În pofida concluziilor experților care au atestat neajunsuri ale construcției procurate, în lipsa unui proiect de reconstrucție autorizat și al actului de evaluare a lucrărilor necesare, membrii grupului constituit prin ordinul ex-procurorului general ar fi desemnat un agent economic în calitate de antreprenor general pentru lucrările de reconstrucție. Din bugetul de stat ar fi fost achitate peste 18 milioane lei, blocul nefiind finalizat nici până astăzi.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/fostul-procuror-general-a-fost-plasat-in-arest-pentru-30-de-zile/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19