Select your Top Menu from wp menus

Acum 2 ani Orheiul şi-a făcut alegerea. Ce este vedem, ce a fost – ne amintim

Cu 2 ani în urmă, pe 14 iunie 2015, a avut loc I tur al scrutinului local, în rezultatul căruia au fost aleşi consilierii locali şi raionali, dar şi câţiva primari ai localităţilor din raionul Orhei.
Cea mai concludentă victorie i-a aparţinut, neîndoielnic, lui  Ilan Șor, care a acumulat cca 62% din voturi, devansându-i net pe alţi 9 candidaţi la fotoliul de primar al oraşului. 
Șor şi-a adjudecat Orheiul printr-o blitz campanie electorală, pe care a declanşat-o după ce a fost eliberat din arest la domiciliu, unde a fost plasat la începutul lunii mai 2015, fiind învinuit de implicare în fraudarea sistemului bancar.

Omului de afaceri din Chişinău, care a candidat din partea MSPR „Ravnopravie”, i-au trebuit zile numărate pentru a convinge  majoritatea orheienilor să-şi dea votul pentru el. În  perioada extrem de  scurtă de la lansarea oficială în cursa electorală, care a avut loc pe 30 mai 2015,  Ilan Șor s-a produs la 5 concerte şi manifestaţii grandioase şi a prezentat un program electoral impresionant.

În lista priorităţilor Șor a inclus modernizarea infrastructurii Orheiului; soluţionarea problemelor drumurilor şi trotuarelor; restaurarea clădirilor și monumentelor istorice,   iluminarea deplină a oraşului; Wi-Fi gratuit în locuri publice; reparaţii ale şcolilor, grădiniţelor și spitalelor; deschiderea terenurilor sportive şi de joacă pentru copii; construcţia unei academii de fotbal;  ajutor financiar la naşterea copiilor; transport gratuit ;  serviciii comunale compensate în volum deplin pentru păturile nevoiașe, iar pentru ceilalți orășeni – cu 10-20%.

Acum 2 ani, Șor mai promitea să dezvolte zonele de agrement şi turism, să restabileasca intreprinderile industriale şi să transforme Orheiul într-o oază atractivă pentru turism şi investiţii.
Potrvit lui, la acel moment,  câţiva investitori cu care el purtase negocieri, erau deja gata să vină la Orhei să deschidă întreprinderi, iar astfel să fie create  locuri de muncă bine plătite, care să le  permită orheienilor să ducă o viaţă normală.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/acum-2-ani-orheiul-si-a-facut-alegerea-ce-este-vedem-ce-a-fost-ne-amintim/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19