Select your Top Menu from wp menus

Face si desface, dar tace// Primaria Orhei nu spune de ce a contramandat sedinta CM Orhei si de ce se joaca cu (ne)publicarea informatiilor de interes public

Astazi, 5 iulie, urma sa aiba loc  sedinta  extraordinara a Consiliului municipal (CM) Orhei. Anuntul cu ordinea de zi a sedintei  a fost publicat pe pagina web a Primariei, luni,   2 iulie. Miercuri, 3 iulie, anuntul  nu se mai afla pe site. Mai mult, nici acolo, nici  pe panourile informative ale Primariei nu se regasea    niciun act oficial privind  convocarea sau  contramandarea  sedintei CM.

Joi, 4 iulie, secretara CM, Ala Buracivschi, nu a raspuns la apelul  telefonic, iar dupa ce a fost gasita   in biroul de serviciu, a refuzat sa spuna  de ce anuntul  despre convocarea  sedintei a disparut de pe pagina web a Primariei  si de ce sedinta anuntata pentru  5 iulie nu va aves loc.

 Nu a fost mai explicita nici  viceprimara Cristina Cojocari, care a fost intrebata despre aceleasi lucruri. Cojocari  a declarat ca  dispozitia de  convocare a sedintei CM Orhei  a fost emisa de primara  interimara Diana Memet  si ca, astfel,  doar aceasta  este   abilitata  sa ofere raspunsuri   despre  neconvocarea  sedintei.

Din anticamera au comunicat ca Memet se afla “pe teren”,  fara a putea insa preciza    unde anume se afla aceasta, dar   dand asigurari ca primara interimara va putea fi gasita la Primarie in ziua urmatoare.  

Consilieri municipali, care nu fac parte din majoritatea  afiliata ex-primarului, deputatului si afaceristului-fugar,  Ilan Sor, au confirmat ca la inceputul saptamanii au fost  invitati telefonic  la   sedinta extraordinara  a CM Orhei  din  ziua de vineri, 5 iulie.  Dar, in zilele care au urmat, secretara CM, Ala Buracovschi, i-a apelat din nou si i-a anuntat  ca sedinta  nu va avea loc. Functionara  nu le-a  spus motivul  si nici data pentru care se amana  intrunirea.

Potrivit consilierului Oleg Matei, pentru   sedinta din 5 iulie se profila un pronuntat specific funciar. Asta, din cauza ca Primaria a proiectat  sa obtina aprobarea mai multor decizii  privind terenuri  destinate constructiilor, locatiunii, etc.

Amintim    ca actuala putere locala si-a epuizat mandatul pe care l-a primit cu 4 ani in urma si se afla  pe finalul activitatii, iar data viitoarelor alegeri generale locale a fost stabilita pe 20 octombrie.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/face-si-desface-dar-tace-primaria-orhei-nu-spune-de-ce-a-contramandat-sedinta-cm-orhei-si-de-ce-se-joaca-cu-nepublicarea-informatiilor-de-interes-public/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19