Select your Top Menu from wp menus

Ilan Şor are dosar penal pentru că ar fi părăsit țara deși avea interdicția să o facă

Organele de drept au pornit un nou dosar penal pe numele liderului Partidului Şor, deputatul Ilan Şor. Acesta este cercetat pentru că ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova, deși avea interdicție în acest sens impusă de către instanța de judecată. Declarația a fost făcută de către procurorul general, Eduard Harunjen, astăzi la o conferință de presă, transmite IPN.

Eduard Harunjen a menționat că nu este fixat oficial, nici la Aeroportul International Chișinău, nici la alte puncte de trecere a frontierei, că Ilan Şor ar fi ieșit din Republica Moldova, dar există o bănuială rezonabilă că acesta a părăsit hotarele țării într-o manieră ilegală. Procurorul general spune că locul aflării lui Ilan Şor nu este cunoscut de către oamenii legii.

Procurorul Adriana Beţişor a declarat că, până acum, ori de câte ori Ilan Şor era citat să se prezinte la audieri în dosarul în care era vizat, se prezenta. Controlul judiciar nu a mai fost încălcat. La ultima ședință care a avut loc la Curtea de Apel Cahul, pe 26 iunie, inculpatul nu s-a prezentat.

„Noi am cerut de două ori arestarea lui Ilan Şor. Nu poate fi invocat că Procuratura Anticorupție a fost cea care a permis ca Ilan Şor să părăsească teritoriul Republicii Moldova. A fost controlul judiciar, o măsură dată de instanța de judecată și dânsul are obligații față de instanța de judecată”, a declarat Adriana Beţişor.

Procurorii anticorupție au aplicat sechestru pe mai multe bunuri ale deputatului, în cadrul unui dosar pentru fraudă bancară. Sechestrul s-a aplicat pe automobile, terenuri, clădiri, cote sociale în întreprinderi care au fost recunoscute ca „părți și elemente responsabile de faptele incriminate”.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar până la pronunțarea sentinței definitive. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul, o decizie nefiind încă emisă.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ilan-sor-are-dosar-penal-pentru-ca-ar-fi-parasit-tara-desi-avea-interdictia-sa-o-faca/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19