Europarlamentarii care au fost la Orhei, despre manipulările Partidului “Șor” şi presei controlate: “A fost o vizită privată”

Deputaţii din Parlamentul European, care au vizitat săptămâna trecută Orheiul, denunţă manipulări nocive din partea Partidului “Șor” şi presei controlate, cu scopul de a discredita Partidul Popular European (PPE),   opoziția din R.Moldova și a induce în eroare opinia publică.

Într-o declaraţie, pe care au publicat-o pe site-ul official al Partidului Popular European  din care fac parte, patru europarlamentari susţin că vizita lor  a fost una privată, fără vreo intenţie din partea  PPE de a-l susţine și  colabora cu  Ilan Șor (Shor) ori Partidul “Șor”. 

„Regretăm profund manipulările nocive ale Partidului „Șor” și ale presei cu referire la ultima noastră vizită în Moldova. Această vizită  a fost una privată. Partidul Popular European  nu are nicio intenție de a  sprijini sau colabora în vreun fel cu Ilan Șor sau cu partidul „Șor”. Folosirea acestei vizite de către mass-media controlată de Partidul „Șor” și  partidul de guvernământ pentru a ataca opoziția este o încercare de a discredita PPE și opoziția de centru-dreapta din Moldova, precum și de a induce în eroare opinia publică”, se arată în declarația comună a lui  Fulvio Martusciello, Stefano Maullu, Alberto Cirio și Salvatore Domenico Pogliese. 

Reacţia deputaţilor europeni vine, în special, după ce în câteva comunicate difuzate de Partidul „Șor” ca urmare a vizitei europarlamentarior la Orhei,  se susține că aceștia și-au exprimat sprijinul total pentru administrația municipală și   au declarat că Partidul „Șor” este “unica formaţiune ce își îndeplinește promisiunile preelectorale”.

Vezi și Au răspuns invitației lui Ilan Șor. Unde s-au aflat cinci eurodeputați și cu cine au discutat 

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

3 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

3 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

3 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

3 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

3 zile ago