Publicatia „Adevărul” a încercat să găsească judecătorii care au emis acte ce au permis preluarea frauduloasă de acţiuni ale unor bănci. Coincidenţă sau nu, în plin scandal legat de aceste tranzacţii, cel puţin patru dintre magistraţii vizaţi au plecat în concediu de odihnă sau medical.
„Regula numărul doi, după ce faci o prostie, este să te îmbolnăvești sau să mergi în concediu. În această situaţie dosarul rămâne în seif și nu poate fi găsit”, susţine avocatul Ion Păduraru, fost ministru al Justiţiei. „De fapt, repartizarea dosarelor ţine de domeniul șmecheriilor. Atunci când vrei, în mod artificial, să schimbi competenţa de la instanţele economice la cele de drept comun se inventează niște adrese care nu corespund realităţii. În aceste condiţii, practic la dorinţa reclamantului, dosarul este examinat acolo «unde trebuie». Este o manevră cunoscută”, a explicat Ion Păduraru.
„În toate acţiunile au fost implicaţi câţiva magistraţi care vor fi traşi la răspundere”, a declarat Alexandru Stoianoglo, preşedintele Comisiei parlamentare pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică, după audierile de joi în legătură cu atacurile de tip raider.
Numărul alegătorilor din raionul Orhei în continuare îl depășește pe cel al populației cu reședința…
O consilieră aleasă pe lisa PAS în consiliul comuncal Ciocîlteni, a renunțat la mandatul său.Comisia…
Transportatorii auto anunță că nu renunță la protestele din centrul Chișinăului, programate pentru data de…
Pe zi ce trece incendiile de vegetație și gunoiște se înmulțesc, astfel pompierii din Orhei,…
Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele…
Judecătoria Orhei a publicat zilele trecute o încheiere pe marginea cererii prin care Mitropolia Moldovei…