După ce instanța de fond a refuzat să confişte de la Ilan Șor suma de 200 000 de lei constatată ca fiind de provenienţa ilegală, în campania pentru alegerile primarului capitalei, stabilindu-i liderului formaţiunii, Ilan Sor, doar o amendă de 9000 de lei, Curtea de Apel (CA) a casat şi această decizie. Magistrații de la CA au hotărât să trimită cauza la rejudecare într-un alt complet de judecată, iar decizia lor este irevocabilă.
Judecătorii de la Apel menționează că nu este clar modul în care instanța de fond a stabilit data comiterii contravenției de utilizare a fondurilor venite din străinătate, câtă vreme campania a încetat pentru concurentul electoral Reghina Apostolova din momentul anulării hotărârii nr.8 din 10 aprilie 2018 a CEC.
CA relevă că instanţa de fond a adoptat o hotărâre nefondată, examinând cauza în lipsa persoanei cu funcție de răspundere, Ilan Șor, precum și a avocatului acestuia, prin ce s-a neglijat dreptul părţii, prevăzut de CEDO şi Codul contravenţional la un proces echitabil şi dreptul de a-şi susţine poziţia în vederea apărării sale.
Instanța de fond l-a condamnat contravențional pe Ilan Șor în dosarul privind finanțarea ilegală a partidului său. Potrivit sentinței pronunțate pe 26 octombrie, ca urmare a sesizării făcute de Președintele Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, Șor a fost amendat cu 9000 de lei. Judecătorii au refuzat însă să confişte cei 200 000 de mii de lei constataţi ca fiind de proveniență ilegală. Instanţa de fond a menţionat a că Șor a semnat procesul-verbal cu privire la contravenția incriminată, fără a veni cu vreo obiecţie. Altfel spus, recunoscându-şi vina în mod tacit.
Instanța de fond l-a condamnat contravențional pe Ilan Șor în dosarul privind finanțarea ilegală a partidului său. Potrivit sentinței pronunțate pe 26 octombrie, ca urmare a sesizării făcute de Președintele Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, Șor a fost amendat cu 9000 de lei. Judecătorii au refuzat însă să confişte cei 200 000 de lei constataţi ca fiind de proveniență ilegală.
Instanţa de fond a menţionat a că Șor a semnat procesul-verbal cu privire la contravenția incriminată, fără a veni cu vreo obiecţie. Altfel spus, recunoscându-şi vina în mod tacit. Sursa: Noi.md
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…