Select your Top Menu from wp menus

Dosarul finanţări ilegale a Partidului “Sor”// CA a casat decizia despre amendarea lui Ilan Șor cu 9000 de lei


După ce instanța  de fond a refuzat să confişte de la Ilan Șor suma de 200 000 de lei constatată ca fiind de provenienţa ilegală, în campania pentru alegerile primarului capitalei, stabilindu-i liderului formaţiunii, Ilan Sor, doar o amendă de 9000 de lei, Curtea de Apel (CA) a casat şi această decizie. Magistrații de la CA au hotărât să trimită cauza la rejudecare într-un alt complet de judecată, iar decizia lor este irevocabilă.


Judecătorii de la Apel menționează că nu este clar modul în care instanța de fond a stabilit data comiterii contravenției de utilizare a fondurilor venite din străinătate, câtă vreme campania a încetat pentru concurentul electoral Reghina Apostolova din momentul anulării hotărârii nr.8 din 10 aprilie 2018 a CEC.


CA relevă  că instanţa de fond a adoptat o hotărâre nefondată, examinând cauza în lipsa persoanei cu funcție de răspundere, Ilan Șor, precum și a avocatului acestuia, prin ce s-a neglijat dreptul părţii, prevăzut de CEDO şi Codul contravenţional la un proces echitabil şi dreptul de a-şi susţine poziţia în vederea apărării sale.


Instanța de fond l-a condamnat contravențional pe Ilan Șor în dosarul privind finanțarea ilegală a partidului său. Potrivit sentinței pronunțate pe 26 octombrie, ca urmare a sesizării făcute de Președintele Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, Șor a fost amendat cu 9000 de lei. Judecătorii au refuzat însă să confişte cei 200 000 de mii de lei constataţi ca fiind de proveniență ilegală. Instanţa de fond a menţionat a că Șor a semnat procesul-verbal cu privire la contravenția incriminată, fără a veni cu vreo obiecţie. Altfel spus, recunoscându-şi vina în mod tacit. 


Instanța de fond l-a condamnat contravențional pe Ilan Șor în dosarul privind finanțarea ilegală a partidului său. Potrivit sentinței pronunțate pe 26 octombrie, ca urmare a sesizării făcute de Președintele Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, Șor a fost amendat cu 9000 de lei. Judecătorii au refuzat însă să confişte cei 200 000  de lei constataţi ca fiind de proveniență ilegală.
 Instanţa de fond a menţionat a  că Șor a semnat procesul-verbal cu privire la contravenția incriminată, fără a veni cu vreo obiecţie. Altfel spus, recunoscându-şi vina  în mod tacit. Sursa: Noi.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/dosarul-finantari-ilegale-a-partidului-sor-ca-a-casat-decizia-despre-amendarea-lui-ilan-sor-cu-9000-de-lei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19