Select your Top Menu from wp menus

Dorin Chirtoacă se va adresa la CEDO

O să ne adresăm la CEDO pentru că aici nu avem alte posibilități”, a declarat Dorin Chirtoacă, primarul suspendat al capitalei, după ședința de judecată programată pentru astăzi, 24 august, în cadrul căreia instanța trebuia să se pronunțe pe marginea înlăturării avocaților Gheorghe Malic și Tatiana Iovu din proces. Astfel, judecătorul de instrucție a decis ca judecătorul de fond să examineze plângerile depuse de avocații lui Dorin Chirtoacă în ceea ce privește ordonanța de pornire a urmăririi penale eliberată pe numele acestuia, dar și înlăturarea avocaților, transmite IPN.

„Vom merge la CEDO cu această chestiune, pentru că înlăturarea avocaților este încălcarea dreptului fundamental al oricărei persoane. Indiferent dacă este vinovată persoana sau nu este, dar nu este în dreptul nimănui să fie înlăturați avocații”, a mai spus Dorin Chirtoacă subliniind că instanțele se tem să ia decizii legale.

„Este evident că instanța se teme să ia atitudine la chestiuni cum ar fi înlăturarea avocaților, atunci se va aduna un dosar plin de ilegalități. Va fi nevoie de mult eroism ca să spargă acest cerc vicios. Este evident că se caută ceva cu microscopul. În zece ani de Primărie mi-au găsit o semnătură pusă pe marginea unui certificat de urbanism și o pisică luată în brațe. Acesta sunt probele directe pe care le dețin. Mie lucrurile îmi sunt clare, mergem pas cu pas să vedem unde va ajunge acest absurd”, a mai spus edilul suspendat.

Dorin Chirtoacă a precizat că instanța s-a eschivat de la pronunțarea unei soluții, iar acum toată presiunea va fi pe judecătorul care se va expune și care va trebui să respingă acuzațiile în trafic de influență, înlăturarea avocaților și pornirea urmării penale: „Ceea ce este o povară prea mare pe umerii unei singure persoane”.

La rândul său, procurorul spune că avocații lui Chirtoacă au fost înlăturați pentru că ar fi tergiversat procesul de examinare a cauzei și ar fi creat impedimente. Potrivit acuzării, instanța și-a motivat încheierile prin faptul că ține de competența instanței de fond să se expună asupra înlăturării avocaților și a demersului de pornire a urmăririi penale.

Dorin Chirtoacă a fost reținut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde se află și în prezent. Edilul este învinuit de corupere pasivă, acceptarea și primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini și a grăbi îndeplinirea unei acțiuni. De asemenea, primarul capitalei este învinuit că a comis și infracțiunea de trafic de influență. Pe 21 iulie procurorii au expediat dosarul de învinuire în instanța de judecată. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/dorin-chirtoaca-se-va-adresa-la-cedo/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19