Select your Top Menu from wp menus

ANSA a retras din circuitul alimentar circa 200 de tone de produse în 2017

În Republica Moldova, produsele alimentare neconforme, care nu pot fi supuse prelucrării tehnologice, cum este de exemplu în cazul produselor vegetale, sunt nimicite. Însă produsele de origine animală și unele produse de origine non-animală sunt supuse unei prelucrări tehnologice la întreprinderi specializate în producerea nutrețurilor combinate pentru animale de companie, păsări și pești.

Într-un răspuns la o solicitare a Agenției de Presă IPN, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor menționează că de la începutul anului, din circuitul alimentar au fost excluse 200 de tone de produse alimentare, fiind supuse nimicirii sau prelucrării industriale în scopul fabricării hranei pentru animale.

De către inspectorii ANSA din circuitul alimentar au fost retrase: carne, produse din carne, lapte, produse lactate, legume, etc. Produsele alimentare sunt excluse din circuitul alimentar în urma controalelor oficiale efectuate de către ANSA în unități de producere, comerț, alimentație publică, piețe agricole. Verificările se realizează și la solicitarea altor autorități cu drept de control, inclusiv, și la solicitarea deținătorului de produse (producători, importatori, comercianți).

Dacă inspectorii depistează în timpul controlului produse care nu au certificate sanitar-veterinare, certificate de inofensivitate și calitate sau produse cu termen de valabilitate expirat, fie în lipsa marcajului corespunzător, pe numele agentului economic este emis proces-verbal de contravenție. Acesta riscă amendă de până la 60 de unități convenționale (echivalentul a trei mii de lei).

În prezent Codul cu privire la contravenție se află în proces de modificare, după care amenzile vor fi mai mari.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ansa-a-retras-din-circuitul-alimentar-circa-200-de-tone-de-produse-in-2017/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19