Categories: PoliticRegiune

Doi contabili pentru un vice-primar

Orasul Orhei  va avea 3 vice-primari. Aparitiei celei de-a 3-a functii de vice-primar s-a dat lumina verde  la sedinta Consiliului orasenesc Orhei  de  vineri, 12 august.

Propunerea primarului orasului, Vitalie Colun, de a adauga o unitate de vice-primar in  statul de personal al primariei a fost sustinuta de 20 de consilieri. Impotriva modificarii organigramei primariei  au votat numai 4 consilieri.

Vitalie Colun a motivat necesitatea de a mari  numarul de vice-primari prin numeroasele probleme ale orasului si a amintit ca despre acest lucru s-a discutat inca in  consiliul precedent.  Propunerea a fost sustinuta  de Valeriu Savin – atat fost, cat  – deja – si actual presedinte al  comisiei buget si finante a Consiliului orasenesc.

Pe de alta parte, consilierul liberal  Roman Botan a declarat ca – mai bine sa fie 2 vice-primari, dar buni,   si s-a interesat – din ce surse va fi remunerat al 3-lea vice-primar. Potrivit primarului Vitalie Colun, banii vor fi economisitit  pe seama a 2 unitati vacante de contabili din  statul primariei. Iar consilierul-comunist Oleg Vasilcan i-a replicat colegului-liberal ca 20-30 de mii de lei cheltuiti anual pentru salariul inca unui vice-primar prezinta o suma mica comparativ cu problemele pe care acesta va trebui sa le resolve.

Cele 3 functii de vice-primar au fost rezervate segmentelor: economie si investitii, constructii si probleme comunale; probleme sociale si buget.

Economia si investiiile i-au revenit liberal-democratului Ghenadie Manoli, iar constructia si problemele comunale – lui Valentin Munteanu. De mentionat,  ca ambii  vice-primari,  proaspat investiti de catre Consiliul orasenesc, vin in fruntea Orheiului,  din mediul de afaceri.

Deocamdata, a ramas nedistribuit cel de-al 3-lea post de vice-primar, pentru probleme sociale si buget:   alesii orasenesti si-au luat o pauza pentru a decide in  sedinta viitoare cui sa ofere aceasta functie.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

2 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

2 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

2 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

2 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

2 zile ago