Select your Top Menu from wp menus

Doi contabili pentru un vice-primar

Orasul Orhei  va avea 3 vice-primari. Aparitiei celei de-a 3-a functii de vice-primar s-a dat lumina verde  la sedinta Consiliului orasenesc Orhei  de  vineri, 12 august.

Propunerea primarului orasului, Vitalie Colun, de a adauga o unitate de vice-primar in  statul de personal al primariei a fost sustinuta de 20 de consilieri. Impotriva modificarii organigramei primariei  au votat numai 4 consilieri.

Vitalie Colun a motivat necesitatea de a mari  numarul de vice-primari prin numeroasele probleme ale orasului si a amintit ca despre acest lucru s-a discutat inca in  consiliul precedent.  Propunerea a fost sustinuta  de Valeriu Savin – atat fost, cat  – deja – si actual presedinte al  comisiei buget si finante a Consiliului orasenesc.

Pe de alta parte, consilierul liberal  Roman Botan a declarat ca – mai bine sa fie 2 vice-primari, dar buni,   si s-a interesat – din ce surse va fi remunerat al 3-lea vice-primar. Potrivit primarului Vitalie Colun, banii vor fi economisitit  pe seama a 2 unitati vacante de contabili din  statul primariei. Iar consilierul-comunist Oleg Vasilcan i-a replicat colegului-liberal ca 20-30 de mii de lei cheltuiti anual pentru salariul inca unui vice-primar prezinta o suma mica comparativ cu problemele pe care acesta va trebui sa le resolve.

Cele 3 functii de vice-primar au fost rezervate segmentelor: economie si investitii, constructii si probleme comunale; probleme sociale si buget.

Economia si investiiile i-au revenit liberal-democratului Ghenadie Manoli, iar constructia si problemele comunale – lui Valentin Munteanu. De mentionat,  ca ambii  vice-primari,  proaspat investiti de catre Consiliul orasenesc, vin in fruntea Orheiului,  din mediul de afaceri.

Deocamdata, a ramas nedistribuit cel de-al 3-lea post de vice-primar, pentru probleme sociale si buget:   alesii orasenesti si-au luat o pauza pentru a decide in  sedinta viitoare cui sa ofere aceasta functie.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/doi-contabili-pentru-un-vice-primar/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19