Cerinţa de a deţine ştampila, stabilită pentru agenţii economici, va fi una opţională şi nu obligatorie. Prevederea se conţine într-un proiect de lege privind modificarea unor acte legislative în vigoare, aprobat miercuri, 20 aprilie, de Guvern, transmite IPN.
Ministrul justiţiei, Vladimir Cebotari, a declarat că obligativitatea de a deţine ştampilă ridică costul de înregistrare a unei afaceri cu 200-300 de lei. Potrivit lui, pentru efectuarea tranzacţiilor de comerţ extern ştampila constituie o barieră netarifară, care complică procedurile la export şi import.
Acest fapt a fost menţionat şi în studiul Băncii Mondiale Doing Business 2015, unde Moldova a fost clasată pe locul 35 din 189 de ţări la înregistrarea afacerilor, dar putea fi clasată şi pe o poziţie mai bună..
Ministrul justiţiei a spus că în epoca dezvoltării tehnologiilor moderne, ştampila pe documentele agenţilor economici, nu mai constituie un însemne de siguranţă, fiind, de fapt, un atribut rudimentar. Însă referinţe la stampilă se întâlnesc în peste 100 de legi..
Totuşi, s-a considerat rezonabil aplicarea obligatorie a ştampilei de către autorităţile publice, acestea reprezentând puterea în stat.
Un proces-verbal de control al Inspectoratului de Supraveghere Tehnică privind volumul cheltuielilor făcute din banii…
Potrivit declarației de avere și interese personale depuse de deputata din Orhei, Mariana Cușunir aceasta…
Anul trecut, președintele raionului Orhei, Vasile Adașan a avut un salariu total de peste 275…
În anul 2021 Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională a inițiat proiectul ”Renovarea și modernizarea tehnică…
Primăria satului Brăviceni a fost acționată în instanța de judecată de SRL ”Magda” pentru o…