Select your Top Menu from wp menus

Deţinerea ştampilei nu va mai fi o obligaţie pentru agenţii economici

Cerinţa de a deţine ştampila, stabilită pentru agenţii economici, va fi una opţională şi nu obligatorie. Prevederea se conţine într-un proiect de lege privind modificarea unor acte legislative în vigoare, aprobat miercuri, 20 aprilie, de Guvern, transmite IPN.

Ministrul justiţiei, Vladimir Cebotari, a declarat că obligativitatea de a deţine ştampilă ridică costul de înregistrare a unei afaceri cu 200-300 de lei. Potrivit lui, pentru efectuarea tranzacţiilor de comerţ extern ştampila constituie o barieră netarifară, care complică procedurile la export şi import.

Acest fapt a fost menţionat şi în studiul Băncii Mondiale Doing Business 2015, unde Moldova a fost clasată pe locul 35 din 189 de ţări la înregistrarea afacerilor, dar putea fi clasată şi pe o poziţie mai bună..

Ministrul justiţiei a spus că în epoca dezvoltării tehnologiilor moderne, ştampila  pe documentele agenţilor economici, nu mai constituie un însemne de siguranţă, fiind, de fapt, un atribut rudimentar. Însă referinţe la stampilă se întâlnesc în peste 100 de legi..

Totuşi, s-a considerat rezonabil aplicarea obligatorie a ştampilei de către  autorităţile publice, acestea reprezentând puterea în stat.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/detinerea-stampilei-nu-va-mai-fi-o-obligatie-pentru-agentii-economici/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19