Select your Top Menu from wp menus

Deblocare neobișnuită la Trebujeni. Un cal, readus cu picioarele pe pamânt de către salvatorii din Orhei FOTO

Un cal avea să se prăpădească cu zile , dacă în ajutor nu îi veneau salvatorii din Orhei. Intervenţia a avut loc în această dimineață,  în satul Trebujeni, de unde stăpânul animalului a apelat poliţia, iar aceasta a readresat semnalul pompierilor.

Inspectorul principal la DSE Orhei, căpitanul Afanasie Stici, a relatat că, din câte se cunoaşte, calul zăcea încă de ieri seara cu două picioare prinse între plăcile de beton ale fundației unui beci. Oricât s-a zbătut, animalul nu a reuşit să-şi scoată picioarele din spate,  care îi lunecase în intregime în interiorul beciului.

  • cal salvat pompieri Trebujeni (6)
  • cal salvat pompieri Trebujeni (3)
  • cal salvat pompieri Trebujeni (4)

Echipa de salvatori a trebuit să aplice procedee speciale de deblocare a unei vietăţi de asemenea dimensiuni şi greutate. S-a recurs inclusiv la scripete şi, până la urmă, operaţiunea s-a încheiat cu succes. Calul a fost ridicat și repus cu toate picioarele pe pâmânt, după care s-a mișcat fără a da vreun semn de fractură sau traumă.

  • cal salvat pompieri Trebujeni (5)
  • cal salvat pompieri Trebujeni (7)

Potrivit lui Afanasie Stici, cazul de la Trebujeni este singurul din ultimii ani în care a trebuit de salvat un cal. Doar ceva asemănător a avut loc cu vreo 2 ani în urmă, fiind vorba de salvarea unei vaci. În majoritatea cazurilor legate de salvarea animalelor figurează , însă, specii mai mici – de exemplu, câinii care nimeresc în fântânile de canalizare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/deblocare-neobisnuita-la-trebujeni-un-cal-readus-cu-picioarele-pe-pamant-de-catre-salvatorii-din-orhei-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19