Categories: RegiuneȘtiri

O fata din Orhei a ajuns sa cerseasca la capatul lumii, cu gandul la nunta

Timp de cateva luni, orheianca minora  a fost fortata sa cerseasca pe strazile a 2 orase din Orientul Indepartat al Rusiei. Fata   a fost exploatata de catre mire  si viitorii socri care, in prezent,  sunt banuiti de trafic de fiinte umane.

Potrivit Procurorilor secţiei combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale , în luna martie curent minora, in varsta de 16 ani, a fost ceruta in casatorie de catre un tanar in varsta de 17 ani, din capitala.

Acesta, impreuna cu parintii, au venit la Orhei, la bunica fetei , si au convins-o pe femeie sa-i permita nepoatei iesirea din Moldova pentru a merge la Moscova la un  lucru bine platit, unde tinerii isi vor  aduna bani de nunta.

Mirii au ajuns,  insa,  tocmai la Habarovsk, într-un apartament unde locuiau mai multe persoane. Aici, fata a fost fortata sa cerseasca pe strazi,  iar banii erau trimisi in Moldova, asa-zisilor socri.

Acestia din urma i-au ordonat feciorului sa plece din Habarovsk, dupa ce odrasla lor a nimerit in vizorul oamenilor legii rusi. Urmatorul oras din Orientul Indepartat, unde fata din Orhei a fost obligata sa cerseasca pe strazi, a fost Vladivostokul.

Potrivit procurorilor, minora a  fost eliberată din sclavie abia la mijlocul verii, dupa ce a fost data in cautare de organele de drept din  R. Moldova. Mama si tatal pretinsului mire au fost supusi arestului preventiv, iar cauza cauza penală pe numele lor urmeaza a fi examinata de o instanta din Chisinau. In acelasi timp, fiul cuplului suspectat de traffic de fiinte, a fost anuntat in cautare.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

3 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

3 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

3 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

4 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

4 zile ago