Select your Top Menu from wp menus

Cum spaţiul din incinta Primăriei Orhei a ajuns la Partidul „Șor”?

Din săptămâna trecută, a devenit absolut vizibil că sediul Partidului Șor se află în incinta Primăriei Orhei. Acest subiect a fost abordat în rubrica ObservatOr, unde a mai fost menţionat că, deocamdată, nu e clar cum a ajuns partidul, condus de Ilan Șor (Shor)  sub acelaşi acoperiş cu Primăria, care este condusă tot de Ilan Șor.

Pentru a afla acest lucru, au fost răsfoite ultimele numere ale Monitorului Oficial – publicaţie unde, după cum se ştie, sunt plasate anunţurile despre organizarea şi desfăşurarea licitaţiilor pentru bunurile publice. Căutările informației despre spaţiul din incinta Primăriei Orhei nu s-au soldat cu nimic. Nici în publicaţiile regionale  Opinia Liberă  şi  Cuvântul   nu au fost plasate  astfel de anunţuri, după cum au relatat directorii acestora – Vasile Roman şi Tudor Iașcenco.

De notat că perioada în care anunţul ar fi putut fi publicat, iar după asta să mai fie organizată și o licitație, a fost  foarte scurtă. Asta, deoarece darea în locaţiune a spaţiului de la parterul Primăriei Orhei, care are o  suprafaţă de circa 120 de metri pătraţi, a fost decisă absolut recent. Decizia a fost aprobată pe 22 iunie, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului municipal. Responsabilă pentru executarea deciziei, inclusiv pentru organizarea şi desfăşurarea unei licitaţii cu “strigare”, a fost desemnată viceprimara Marina Cravcenco. Am încercat să o contactăm telefonic în această dimineață, dar funcționara nu se afla la Primărie. 

Pentru a clarifica situaţia, pe adresele de e-mail oficiale a viceprimarei Cravcenco şi a Primăriei Orhei a fost expediată o cerere de informaţii de interes public. În cazul în care solicitării se va da curs, am putea afla dacă anunţul despre licitaţie a fost publicat și unde anume, dacă şi când a fost organizată licitaţia, cine a participat la concurs și cu ce oferte şi de ce anume Partidului Șor i s-a oferit spațiu în incinta  Primăriei Orhei.