Select your Top Menu from wp menus

ObservatOr// Partidul „Șor”, adus în sediul Primăriei Orhei, lângă șeful de partid și de municipiu FOTO

Din lucrurile care s-au întâmplat în ultimele zile,   cu certudine merită atenție   faptul că Primăria Orhei a devenit sediu pentru un partid politic. Noutatea pare și mai interesantă după ce  observi  că  nicio televiziune  nu a făcut reportaje de la  tăierea panglicii și că evenimentul a trecut fără  obișnuita zarvă mediatică.   Așa că,   anunț în premieră:  în aripa stângă a clădirii Primăriei Orhei, acolo unde înainte se afla cantina, s-a amplasat Partidul Șor.

De câteva zile, în faţa intrării în spaţiul unde încă în anul trecut au fost demarate lucrări de reparaţie, a apărut un impunător panou  politic. Când a fost instalat acolo, cum anume a ajuns partidul condus de Ilan Șor sub acelaşi acoperiş cu Primăria, care este condusă tot de Ilan Șor (Shor), cine şi din ce bani a renovat încăperile respective – la aceste și alte  întrebări  încă urmează să aflăm răspunsurile.

Ceea ce am cunoscut până la  moment, şi asta doar datorită faptului că am făcut rost de proiectele deciziilor care au fost examinate la şedinţa Consiliului municipal Orhei din data de 22 iunie, este faptul că acum   două săptămâni  s-a decis ca spaţiile de la parterul Primăriei, cu o suprafaţă totală de circa 211  metri pătraţi să fie date în locaţiune, prin licitație. Decizia a fost luată  de către consilierii municipali,  care au fost adunaţi de primarul Ilan Șor în regim extraordinar, în timp ce  proiectul deciziei respective, de altfel, ca și alte proiecte, nici   nu au fost publicate pe site-ul Primăriei. 

Legat de treburile partinice care, în spaţiu, iată,  coincid cu  cele ale administraţiei publice locale, în amiaza zilei de sâmbătă,   în curtea și în holul –  nici nu ştiu cum să le  spun acum – ale Primăriei Orhei sau ale Partdului Șor?  – au  fost observați  o mulțime de oameni,  mai ales de vârsta a treia.  În apropiere, pe strada V.Mahu, staționau  patru autocare, iar afişele de pe  stâlpi anunţau că la ora 16,  în parcul Ivanos va avea loc un concert cu o vedetă din capitală şi o tombolă.   

Mă întreb dacă a mai observat  cineva   ce se face în ultima vreme tot mai deschis  chiar în centrul orașului, chiar la  instituţia care conduce Orheiul? Cât de legal  ori, cel puțin, cât de moral este ceea ce se face?  Or,  până acum, niciunul dintre primarii  care s-au perindat la cârma Orheiului   nu s-a încumetat să își aducă partidul sub coastă, așa încât lumea  să nu mai înțeleagă unde se termină Primăria și   începe partidul, și invers. Nu cred că în general poate fi  așa ceva acolo unde puterea este dată la brazdă  măcar și pentru  lipsă de bun simț, dacă nu pentru ceva mult mai grav.  

Iar  dacă vă  întrebaţi  de unde în clădirea Primăriei Orhei apar spaţii  libere care pot fi utilizate în scopuri politice sau în alte scopuri decât cele de administrare publică, apoi trebuie să vă amintesc ori chiar să vă anunţ despre următoarele:

În afară de cantină, evacuarea căreia a avut loc cu mai bine de un an în urmă, și  de Î.M. Orhei Transport, care a fost strămutată și mai înainte,  recent și  Serviciul de Asistență Psihopedagogică al DGE, dar şi I.M.Orhei Proiect  au primit  ordin să elibereze  birourile  pe care le-au ocupat   ani de zile in incinta Primăriei Orhei.

ObservatOr este o rubrică  de informare și  opinie.

 Autor: Tatiana Djamanov

  • partid shor primaria orhei (3)
  • partid shor primaria orhei (4)
  • partid shor primaria orhei (1)
  • partid shor primaria orhei (2)

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/observator-partidul-sor-adus-in-sediul-primariei-orhei-langa-seful-de-partid-si-de-municipiu-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19