Select your Top Menu from wp menus

Contradicții la Orhei privind majorarea unei taxe locale

Autoritățile  din Orhei lansează mesaje contradictorii privind majorarea coeficientului de amplasare pentru unitățile de comerț.
Într-un comunicat difuzat astăzi de Primăria Orhei și preluat deja de unele media din Chișinău, se spune că  vineri, 16 iunie,  consilierii municipali au votat pentru majorarea  cu 200% a taxei  pentru comercializarea băuturilor alcoolice și comerțului. Scopul deciziei ar avea  menirea de a proteja tinerii și adolescenții de viciul fumatului și alcoolului.
Pe de altă parte,  vineri, la ședința Consiliului muniicipal, viceprimarul responsabil de probleme economice,  Viorel Dandara, declara că taxa pentru comercializarea băuturilor alcoolice și comerțului nu se majorează,  ci se majorează coeficientul de amplasare a unităților de comerț, în baza căruia se calculează această taxă. Explicațiile lui Dandara, erau confirmate  de datele din  nota informativă la proiectul dec iziei respective. 
Totodată, unii consilieri din fracțiunea majoritară au recunoscut că, cel puțin în cazul țigărilor, prețul  oricum nu va crește, deoarece este unul fix, reglementat la nivel de stat.
Angajații  Primăriei, au exemplificat pentru consilierii din opoziție că, după majorare   un magazin cu o suprafață de până la 30m2, care vinde  țiigări și băuturi alcoolice,  va trebui să plătească   6000 de lei pe an în loc de 2000 de lei. 
Prin decizia de vineri, CM  Orhei a abrogat și   prevederea despre  scutirea  de plata coeficientului de majorare în funcție de zona amplasării – a chioșcurilor, pavilioanelor, standurilor și unităților mobile de comerț .


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/contradictii-oficioase-la-orhei-privind-majorarea-unei-taxe-locale/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19