Select your Top Menu from wp menus

Concesionarea Aeroportului Chişinău a fost discutată de o Comisie parlamentară

Informația privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău a fost audiată marţi, 12 mai, în cadrul ședinței Comisiei parlamentare de control al finanțelor publice, convocată online, transmite MOLDPRES.

Rapoartele au fost transmise în adresa comisiei de către Ministerul Justiției și Ministerul Economiei și Infrastructurii. La ședință a participat vicedirectorul Agenției Proprietății Publice (APP), Mihai Soțchi, care a prezentat informația actualizată a dosarului legat de Aeroportul Internațional Chișinău și a răspuns la întrebările deputaților.

Potrivit autorităților, APP a transmis o cerere de chemare în judecată împotriva ”Avia Invest” SRL privind recunoașterea nulității contractului de concesiune a activelor aflate în gestiunea Aeroportului Internațional Chișinău și a terenului aferent acestora. Cererea a fost înregistrată pe data de 10 septembrie 2019 și rămâne pendinte în continuare în fața instanței judecătorești.

Referitor la acțiunile întreprinse de Guvern, reieşind din litigiul existent urmare a adresării ”Avia Invest” SRL la Centrul Internațional pentru Soluționarea Disputelor de Investiții de la Washington (ICSID), cererea privind inițierea procedurii de arbitraj nu a fost comunicată deocamdată Ministerului Justiției. În legătură cu această cauză, a fost demarată procedura legală prevăzută de Hotărârea Guvernului nr. 764/2013 cu privire la reprezentarea intereselor statului în instanțelor judecătorești și în instituțiile de arbitraj naționale și internaționale.

Deputații Comisiei de control al finanțelor publice au constatat o tergiversare în implementarea recomandărilor formulate prin hotărâre de Parlament cu privire la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Informația prezentată de către autorități a fost făcută la cererea Comisiei de control al finanțelor publice, care a solicitat autorităților rapoarte cu privire la măsurile întreprinse pentru executarea prevederilor Hotărârii Parlamentului nr. 141/2019 privind Raportul Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice începând cu anul 2013 asupra modului de pregătire și desfășurare a concesionării Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/concesionarea-aeroportului-chisinau-a-fost-discutata-de-o-comisie-parlamentara/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19