Select your Top Menu from wp menus

CM Orhei//Consilier: “Vor da oamenii în judecată și va trebui de plătit pagube…”. Primar: “Все будет y нас хорошо! Не переживайте!»

De acum încolo, comercializarea  articolelor din tutun în orașul Orhei se va face în baza unor reguli pe care  Consiliul municipal (CM) le-a aprobat  la sfârşitul săptămânii trecute. Primăria susține că, deși  există  legi  şi  acte normative  care, la  general,   reglementează  aceste  activităţi pe teritoriul întregii republici,   este de competența  administrației locale de a elabora  reguli speciale. În acelați timp,  un consilier municipal avertizează că din cauza unor condiții impuse comercianților de către  conducerea Orheiului  se poate ajunge in judecată, cu  achitarea  pagubelor materiale si morale. 

În cadrul ședinței extraordinare a CM Orhei de vineri, 25 mai, autorii Regulilor de plasare spre comercializare cu amănuntul a articolelor de tutun au fost solicitaţi să explice  interdicţia de a vinde tutun  din încăperi cu o suprafaţă mai mică de 18 metri pătraţi şi o înălţime mai mică de 3 metri , dar  şi în cazul în care  locul de muncă a angajatului are o suprafață  mai mică de 5 metri pătraţi,  o înălţime mai mică de 3 metri şi un spaţiu mai mic de 15 metri cubi.

La întrebarea consilierului Oleg Matei de unde au apărut astfel de parametri, unul dintre juriştii Primăriei a răspuns că ”parametrii sunt menţionaţi strict şi […]prevăzuți expres ” în p.17 al Regulilor şi normativelor sanitaro-epidemiologice […] , aprobate printr-o Hotărâre a Ministerului Sănătăţii din anul 2004.

În timp ce majoritatea consilierilor au ridicat mâinile pentru Regulile elaborate de Primăria Orhei, consilierul Matei a declarat că “în oraş practic nimeni nu are aşa parametri”, iar “oamenii vor da în judecată şi va trebui de plătit pagube…”. Discuțille pe acest subiect nu au  durat mai mult de 5 minute și  au fost închise de replica în limba rusă a primarului Ilan Șor (Shor): “La noi totul va fi bine! Nu vă neliniştiţi!” (orig.:“Все будет y нас хорошо! Не переживайте!» ).


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cm-orhei-consilier-vor-da-oamenii-in-judecata-si-va-trebui-de-platit-pagube-primar-%d0%b2%d1%81%d0%b5-%d0%b1%d1%83%d0%b4%d0%b5%d1%82-y-%d0%bd%d0%b0%d1%81/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19